Zwolle Pride - RTV Focus
Voor RTV Focus deed ik van donderdag 29 augustus tot zondag 1 september verslag van de Pride in Zwolle. Hiervoor maakte ik uiteenlopende items, van een Camjo-item over de opening tot een sfeermontage met quotes van de Parade. Hier staan alle items die ik omtrent Pride heb gemaakt.
ITEM 1/CAMJO: De Zwolle Pride werd op donderdagavond geopend in de Statenzaal. Bij deze opening heb ik een deel van de speeches gefilmd. Naderhand heb ik twee korte interviews gehouden met organisator Niek lá Mon en Burgaymeester Gina Maria. (Camerawerk, Interviews, Montage: Marijn Joop)
ITEM 2/CAMJO: Na de officiële opening vond er een feestelijke Kick-Off plaats door middel van een 'Drag Bingo' in café Woodies. Van dit evenement maakte ik een sfeermontage. (Camerawerk, Montage: Marijn Joop)
ITEM 3: Op zaterdag 31 augustus vond het hoofdevenement plaats, de parade. Ik ging met Rowan Geleijnse en Youri de Ruiter op pad om de parade in beeld te brengen en in combinatie met wat korte quotes te monteren tot een video-item. (Camerawerk, Montage: Marijn Joop / Interviews: Rowan Geleijnse)
ITEM 4: Verder was er die dag ook een infomarkt in de Grote Kerk. Bij deze infomarkt spraken wij met de Dusty Foundation over #ikbenhetzat en COC Zwolle.
(Interviews, Montage: Marijn Joop / Camerawerk: Youri de Ruiter)
ITEM 5: De dag werd afgesloten met een mainstage op het Rodetorenplein. Hier waren optredens te zien van o.a Louisa en Rowan, Sieneke en Og3ne. Hiervan hebben we een sfeermontage gemaakt.
(Camerawerk, Montage: Marijn Joop / Interviews: Rowan Geleijnse)
ITEM 6/CAMJO: Op zondagavond was er een Roze Viering in de Grote Kerk. Bij deze viering werd gesproken door stadspastor Mariska van Beusichem en René Venema van ChristenQueer.
(Camerawerk, Interview en Montage: Marijn Joop / Camerawerk: Youri de Ruiter)
  ITEM 7/CAMJO: Na de Roze Viering was de Zwolle Pride ook afgesloten. Voor een terugblik op de afgelopen dagen en en vooruitblik op de Zwolle Pride van volgend jaar, sprak ik nog even met Niek La Mon en Gina Maria.
(Camerawerk, Interview en Montage: Marijn Joop)
Verslag doen van de Zwolle Pride is één van de gaafste dingen die ik het afgelopen jaar heb meegemaakt. Het was een heel bijzondere ervaring om namens een lokale omroep dé verslaggever te zijn voor zo'n evenement, te meer omdat het thema mij erg aanspreekt. Ik vond het ontzettend tof en zou het zo nog een keer doen!